En nog een WordPress site

Assortiment

Bij GooodyFooods vindt je vanzelfsprekend ‘good food’. Maar er is veel meer te ontdekken in ons assortiment. Van je dagelijkse basisboodschappen tot echte pareltjes en verwenproducten. Onze ruime winkel biedt een keur aan heerlijke versproducten zoals groente & fruit, brood & banket, olijven & tapas, kaas, vlees. Minimaal biologisch, maar ook Fairtrade, Demeter of ecologisch. Of wat dacht je van heerlijke maaltijdmakers, ontbijtproducten, vriesproducten vol vitaminen. Daarnaast is er een uitgebreide wijnwereld, een bijzonder groot kaasassortiment en overheerlijke kant en klaar producten voor als je een keer wat minder tijd hebt om te koken. Ook geven we veel aandacht aan natuurlijke verzorging.

Lokaal

Wij halen onze producten graag van dichtbij. Uit jouw en onze regio. Op deze pagina vertellen we je regelmatig over onze lokale betrokkenheid en onze lokale leveranciers.

De Vreugdehoeve
De Vreugdehoeve is een biologische melkschapenboerderij met zo’n 200 schapen. Gelegen net buiten Zwolle in de Vreugderijkerwaard. De boerderij is volledig transparant waardoor gasten mee kunnen kijken met het kaas en ijsmaken. De gasten kunnen de stal met de schapen zien en zien hoe ze gemolken worden. In de boerderij zijn niet alleen de productieruimtes te zien maar er is ook een schapentheater, een boerderijwinkel en een informatiepunt van Natuurmonumenten.
Naast de evenementen van Natuurmonumenten is de boerderij ook beschikbaar voor feesten en partijen (op aanvraag).
Voor meer informatie ga naar: www.devreugdehoeve.nl

De Eenhoorn
De theeën van de Eenhoorn bevatten allerlei nuances en variaties. Deze nuances en variaties worden veroorzaakt door verschillen in klimaat, hoogte, grondsoort, selectie en productiewijze. Zo krijgt elke thee een eigen karakteristieke structuur, kleur, smaak en aroma. De Eenhoorn koopt thee uit met name China en Taiwan, landen met eeuwenoude theetradities. De Eenhoorn heeft door een bijzondere samenwerking met een Taiwanese theemeester toegang tot speciale privétuinen in China en Taiwan. De theeën uit deze theetuinen worden met de hand geplukt en daarna zorgvuldig bereid, zodat de eigenschappen beter tot hun recht komen.Naast China en Taiwan koopt De Eenhoorn ook diverse theeën uit Japan, India en Sri Lanka. Het totale assortiment bestaat uit (niet geoxideerde) ongefer- menteerde witte en groene thee, halfgefermenteerde wulong thee en volledig gefermenteerde rode en zwarte thee. Daarnaast heeft De Eenhoorn enkele theeën in huis die op natuurlijke wijze zijn gearomati- seerd, zoals de beroemde jasmijnparels, de Earl Grey en de gerookte thee.
Voor meer informatie ga naar: www.eenhoornkoffiethee.com

Erf 1
Op de Mandjeswaard, onderdeel van het mooie Kampereiland, vind je onze boerderij. Het erf waarop onze boerderij staat is al in gebruik sinds 1432 toen in de monding van de IJsseldelta eilanden aaneen groeiden op de grens van zoet en zout. Het éérste en oudste erf van Kampereiland, vandaar dus ook onze naam: Erf 1.
In het najaar van 2011 heeft Erf 1 het roer volledig omgegooid. Ze zijn een biologische boerderij geworden en produceren, verwerken en verkopen zelf de zuivel. Hun missie is om smaakvolle streekproducten te produceren  en te boeren met respect voor mens en dier, op basis van  kringlooplandbouw. En dat proef je. Lekkere, pure smaken, seizoen na seizoen. Gezond genieten!

Ook is het mogelijk om een bezoekje te brengen aan de boerderij.
Voor meer informatie ga naar:  www.erf1.nl

Rauwpower
Tonny en André Mulder hebben de boerderij ’t Ecoloar in Zwolle.
Na 18 jaar geleden te zijn omgeschakeld naar de bio-landbouw, zijn ze vorig jaar begonnen met de
ontwikkeling van rauwmelkse zuivelproducten zoals: kerfir, yoghurt, en kefirhangop.
Na de omschakeling naar de biologische landbouw zijn ze op zoek gegaan naar een vorm van natuurlijke landbouw met zoveel mogelijk sluitende regionale kringlopen zonder chemische input als kunstmest, bestrijdingsmiddelen en antibiotica en het minimaliseren van het energieverbruik.Het samenwerken met de natuur is en blijft elke dag weer een uitdaging en zorgt voor voldoende werk maar geeft veel arbeidsvreugde.
Voor meer informatie ga naar: www.ecoloar.nl of www.rauwpower.nl

 

Seizoen

Net als onze mascotte de eekhoorn, volgen we heel bewust het seizoen. Dan zijn de producten lokaal te halen en gewoon het lekkerst. In de winter vind je bij ons dus geen aardbeien. Maar wel de beste zuurkool van Nederland. Dat is goed, dat is gezond en dat is lekkerrrr!

Zelftap

Olijfoliën, koffie, goed snoepgoed en muesli’s kunnen zelf worden ‘getapt’.

Keurmerken

Biologisch / Natuurvoeding

Biologische producten worden geproduceerd met respect voor mens, dier en milieu. Verbouwd zonder gebruik te maken van kunstmest en chemische bestrijdings-middelen. En zonder toevoeging van chemisch-synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Het resultaat is een puur natuurlijk product, waarvan de ingrediënten op natuurlijke wijze hebben kunnen groeien en op natuurlijke wijze zijn verwerkt.

Biologisch gecertificeerd

Biologisch is een wettelijk beschermde term. Een landbouwproduct of voedings-middel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. Skal Biocontrole is de toezichthouder op aantoonbare betrouwbaarheid van de hele biologische keten in Nederland. Gecontroleerde biologische producten zijn te herkennen aan het Europese bio-keurmerk. Op producten uit het buitenland kunnen andere keurmerken staan, zoals het Belgische ‘Biogarantie’ en het Britse ‘Soil association’ label. Al deze producten voldoen aan dezelfde, strenge Europese eisen.

Biologisch-dynamisch

De biologische-dynamische zienswijze gaat uit van een compleet en krachtig evenwicht in de natuur en gaat nog een stapje verder dan biologisch. BD-boeren zien de natuur als één samenhangend levend geheel waarin de aarde, zon, maan en andere hemellichamen een eigen rol spelen. BD gaat uit van het ritme van de seizoenen, vee krijgt nog meer leefruimte, voer wordt grotendeels binnen het eigen bedrijf geproduceerd en er vindt vaak gewaswisseling plaats om bodemuitputting te voorkomen. Gewassen krijgen echt de tijd om tot volle bloei te komen. Dat resulteert veelal in excellente smaak. Biologisch-dynamische producten zijn te herkennen aan het Demeter-keurmerk.

Vegetarisch en veganistisch

Vegetariërs onthouden zich van voedingsmiddelen en ingrediënten (b.v. gelatine) van voedingsmiddelen die afkomstig zijn van gedode dieren. Melk, melkproducten, eieren en honing worden wel door vegetariërs gegeten, maar veganisten onthouden zich ook hiervan. De laatste jaren is de belangstelling voor vegetarisch leven sterk toegenomen.

Macrobiotisch

Uitgangspunt van macrobiotische voeding is, dat yin en yang in de voeding in evenwicht met elkaar moeten zijn. Afgeraden wordt om voedingsmiddelen te eten die extreem yin (bijvoorbeeld suiker) of extreem yang (bijvoorbeeld vlees) zijn, deze geven een sterke verstoring van het evenwicht in het lichaam. Het menu bestaat dan ook voor een groot deel uit volle granen. Verder uit groenten, peulvruchten, tempeh, seitan, (miso)soep en zeegroenten. Naar behoefte wordt dit aangevuld met dierlijke producten (vis), noten, zaden, olie en fruit van het seizoen. Naast dit standaarddieet bestaat een aantal algemene adviezen. Alle producten moeten biologisch worden geteeld. Suiker, honing en suikervervangers worden sterk afgeraden. Voedingsmiddelen met chemische toevoegingen, geraffineerde voedingsmiddelen en genotmiddelen worden eveneens afgeraden. De producten moeten zoveel mogelijk afkomstig zijn uit de eigen streek en uit het seizoen.